Emma Söderholm Fritz

Jag brinner för ett vackert, äkta hantverk kryddat med historia och känsla. Älskar att skapa och förverkliga. Förvalta och förbättra. Hög kvalitet och äkthet är mina främsta ledord och något som genomsyrar allt det jag gör. Jag använder mig av samma träslag, färger, tekniker och formspråk som i ursprungsmöblerna som gjordes under perioden 1730-1850.

Passionen

Min arbetsdag är som allra mest spännande när jag får beställningar på olika typer av uppdrag. Det kan handla om att tillverka en exakt stolskopia till ett museum, 120 stolar till Svenska Kyrkan, renovera en fönsterbåge, tillverka arkitektritad butiksinredning eller varför inte 15 bord till Stockholms slott efter husgerådskammarens original. Kortare uppdrag varvas med längre projekt. Jag är oerhört privilegierad och tacksam att jag får leva min dröm.

Min borg

Verkstaden har jag och min man Jonny byggt med våra egna händer av återvunnet/ihopsamlat byggnadsmaterial. 2002 kunde jag börja flytta in och så sakteliga uppfylla min dröm. Byggnaden är uppdelad på 4 delar som består av snickeri, metall/smidesverkstad, måleri/möbellager och virkeslager. 

Konstruktionen är A och O för ett hållbart möbelsnickeri. Jag lägger en stor del av mitt arbete på att sätta samman möblerna så att de är stabila och starka. De ska hålla i hundratals år och klara av att bära människors viktiga historia.